Konserwacja żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
nieokreślona
(1)
Placówka
W10 (Wolska 75)
(1)
Odolanka (Ordona 12F)
(1)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(1)
Autor
Binder Egon
(1)
Lundén Theres
(1)
Moskal Maria
(1)
Shirbidova Tatiana
(1)
Temple Nicola
(1)
Wojciechowska Ewa
(1)
Wätterback Johannes
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Kobieta
(3586)
Przyjaźń
(2479)
Rodzina
(2384)
Tajemnica
(1999)
Miłość
(1693)
Konserwacja żywności
(-)
Relacje międzyludzkie
(1507)
Zabójstwo
(1458)
Nastolatki
(1372)
Magia
(1248)
Życie codzienne
(1098)
Dziewczęta
(1069)
Uczucia
(1053)
Zwierzęta
(1044)
Policjanci
(1034)
Rodzeństwo
(1016)
II wojna światowa (1939-1945)
(983)
Dzieci
(931)
Sekrety rodzinne
(868)
Żydzi
(825)
Relacja romantyczna
(791)
Małżeństwo
(770)
Trudne sytuacje życiowe
(751)
Uczniowie
(743)
Osoby zaginione
(731)
Śledztwo i dochodzenie
(712)
Przestępczość zorganizowana
(707)
Język angielski
(706)
Wybory życiowe
(688)
Władcy
(668)
Superbohaterowie
(634)
Ludzie a zwierzęta
(630)
Chłopcy
(618)
Podróże
(608)
Prywatni detektywi
(603)
Samorealizacja
(574)
Matki i córki
(555)
Zemsta
(550)
Polityka
(535)
Poszukiwania zaginionych
(535)
Uprowadzenie
(535)
Dziennikarze
(520)
Kultura
(511)
Przedsiębiorstwo
(510)
Boże Narodzenie
(499)
Arystokracja
(480)
Psy
(475)
Wojna
(473)
Wychowanie w rodzinie
(466)
Zakochanie
(462)
Koty
(459)
Walka dobra ze złem
(453)
Pisarze polscy
(444)
Zarządzanie
(442)
Dojrzewanie
(435)
Pisarze
(428)
Seryjni zabójcy
(425)
Wakacje
(421)
Polacy za granicą
(420)
Dziecko
(400)
Psychoterapia
(392)
Ojcowie i córki
(389)
Dziadkowie i wnuki
(388)
Mężczyzna
(381)
PRL
(378)
Polityka międzynarodowa
(378)
Literatura polska
(375)
Wojownicy
(374)
Krainy i światy fikcyjne
(366)
Sukces
(366)
Śmierć
(366)
Czarownice i czarownicy
(364)
Politycy
(364)
Społeczeństwo
(363)
Gry planszowe
(354)
Studenci
(350)
Język polski
(346)
Samopoznanie
(346)
Stworzenia fantastyczne
(345)
Potwory
(343)
Wojna 1939-1945 r.
(336)
Młodzież
(333)
Ludzie bogaci
(330)
Obyczaje i zwyczaje
(324)
Samotność
(322)
Władza
(321)
Wsie
(320)
Spisek
(319)
Lekarze
(317)
Osobowość
(316)
Trauma
(315)
Szczęście
(313)
Demony
(310)
Komunikacja społeczna
(298)
Filozofia
(294)
Postawy
(293)
Zabójstwo seryjne
(293)
Duchy
(292)
Miasta
(285)
Ucieczki
(284)
Wojsko
(280)
Gatunek
Poradnik
(2)
Książka kucharska
(1)
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb, wędzarnie do samodzielnego wykonania, szafy i komory wędzarnicze, jak unikać błędów w czasie wędzenia. Wędzenie mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania, wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny kiełbasa surowa, parzona i gotowana jaki dym do jakiej kiełbasy przepisy. Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie, metody wędzenia, gatunki ryb polecane do wędzenia, przechowywanie i zamrażanie, przepisy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 637 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Seria #Nauka)
Bibliografia, netografia na stronach 283-293. Indeks.
Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające, wywołujące otyłość produkty wielkich koncernów. Biolożka Nicola Temple w zajmujący sposób opisuje, co zawierają gotowe dania, jakimi sposobami opóźnia się psucie warzyw i owoców oraz jakie zastosowanie w przetwórstwie ma nanotechnologia. Wyjaśnia, jak na ewolucję naszych ulubionych pokarmów wpływały interesy koncernów, innowacje, marnotrawstwo, a nawet wojna. Zagląda też w przyszłość, w której konsumujemy steki hodowane w probówkach czy pizzę z drukarki 3D.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Brak informacji o dostępności: sygn. 77763 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają do przyrządzania swoich wybitnych potraw. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych roślin, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy? Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 635 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej