339129
Book
In basket
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 76852 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Code gourmand : manuel complet de gastronomie : contenant les lois, règles, applications et exem ples de l' art de bien vivre, 1827
General note
Tytuł oryginału: Code gourmand : manuel complet de gastronomie : contenant les lois, règles, applications et exem ples de l' art de bien vivre.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again