341461
Książka
W koszyku
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 76852 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Code gourmand : manuel complet de gastronomie : contenant les lois, règles, applications et exem ples de l' art de bien vivre, 1827
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału: Code gourmand : manuel complet de gastronomie : contenant les lois, règles, applications et exem ples de l' art de bien vivre.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej