Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(28)
Forma i typ
Książki
(28)
Publikacje naukowe
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(39)
wypożyczone
(1)
Placówka
W11 (Ciołka 20)
(2)
W32 (Solidarności 90)
(2)
W51 (Bielskiego 3)
(3)
W73 (Żytnia 64)
(2)
W80 (Redutowa 48)
(3)
W91 (Chłodna 11)
(2)
W106 (Twarda 64)
(1)
Odolanka (Ordona 12F)
(2)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(23)
Autor
Wiśniewska Małgorzata (1961- )
(5)
Wojciechowski Paweł
(3)
Korzycka-Iwanow Małgorzata (1950- )
(2)
Bakier Sławomir
(1)
Baruk Agnieszka Izabela (1973- )
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Dani Samir
(1)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(1)
Dunn Elizabeth C. (1968- )
(1)
Erdös Zoltán
(1)
Jaworska Danuta (technologia żywności)
(1)
Jongen W. M. F
(1)
Kijowski Jacek
(1)
Kolarzyk Emilia
(1)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(1)
Kubińska-Jabcoń Ewa
(1)
Kubiński Wiktor (1949- )
(1)
Luning P. A
(1)
Lymbery Philip
(1)
Maciąg Agnieszka (1969- )
(1)
Malinowska Ewa (towaroznawstwo)
(1)
Marcelis W. J. (1948- )
(1)
Niekurzak Mariusz
(1)
Nierzwicki Witold
(1)
Nowak Dorota (technologia żywności)
(1)
Oakeshott Isabel
(1)
Ost David (1955- )
(1)
Oślizło Ryszard
(1)
Sadura Przemysław (1977- )
(1)
Sapała Marta (1974- )
(1)
Seweryn Michał
(1)
Sikora Tadeusz
(1)
Stadnik Joanna
(1)
Stolińska-Fiedorowicz Hanna
(1)
Urbaniak Maciej (ekonomia)
(1)
Waliś Robert (1979- )
(1)
Wolański Robert (fotografia)
(1)
Wąsiel Marcin
(1)
Zaidan George
(1)
Źródłowski Zdzisław
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(5)
2010 - 2019
(15)
2000 - 2009
(8)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(28)
Język
polski
(28)
Temat
Żywność
(14)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(4)
Gospodarka żywnościowa
(3)
GHP/GMP
(2)
HACCP
(2)
Jakość żywności
(2)
Zarządzanie jakością
(2)
Zarządzanie jakością - podręcznik akademicki
(2)
Zdrowe odżywianie
(2)
Żywność - higiena
(2)
Żywność - jakość
(2)
Żywność - jakość - podręcznik akademicki
(2)
Żywność - technologia
(2)
Żywność prozdrowotna
(2)
Alima-Gerber - socjologia
(1)
Alkohole - technologia
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Bhp - zarządzanie
(1)
COVID-19
(1)
Chemia
(1)
Chemikalia
(1)
Dietetyka
(1)
Dobre praktyki
(1)
Ekologiczny styl życia
(1)
Fizyka
(1)
Freeganizm
(1)
GHP/GMP - podręcznik akademicki
(1)
Gastronomia
(1)
Gastronomia - higiena
(1)
Gastronomia - jakość
(1)
Gastronomia - organizacja
(1)
Gastronomia - urządzenia
(1)
HACCP - podręcznik akademicki
(1)
Hotelarstwo - organizacja
(1)
Internet - stosowanie - hotelarstwo
(1)
Jakość produktu
(1)
Jakość produktu - Polska - od 1989 r.
(1)
Jakość produktu - kontrola - Polska - od 1989 r.
(1)
Jakość produktu - normalizacja
(1)
Jakość życia
(1)
Konsumenci (ekon.) - Polska - od 1989 r.
(1)
Kucharstwo
(1)
Kultura organizacyjna
(1)
Laboratoria - bezpieczeństwo i higiena pracy
(1)
Maciąg, Agnieszka (1969- )
(1)
Marketing personalny
(1)
Menopauza
(1)
Mikrobiologia
(1)
Mięso
(1)
Młodość
(1)
Normy ISO 14000
(1)
Normy ISO 22000 - podręcznik akademicki
(1)
Normy ISO 9000
(1)
Normy ISO 9001 - podręcznik akademicki
(1)
Ochrona środowiska - zarządzanie
(1)
Odżywianie
(1)
Opakowania aktywne i inteligentne
(1)
Postawy
(1)
Praca - socjologia - Polska - od 1989 r.
(1)
Produkcja żywności
(1)
Produkty i przetwory zbożowe - technologia
(1)
Produkty mleczne - jakość - Polska - od 1989 r.
(1)
Produkty mleczne - technologia
(1)
Prywatyzacja - socjologia - Polska - od 1989 r.
(1)
Przedsiębiorstwo - konkurencyjność - Polska - od 1989 r.
(1)
Przemysł mięsny
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Przemysł rolno-spożywczy - bhp - zarządzanie
(1)
Przemysł rolno-spożywczy - kontrola - podręcznik akademicki
(1)
Przyjęcia okolicznościowe - organizacja
(1)
Rolnictwo
(1)
Rozrzutność
(1)
Rynek - rolnictwo - Polska - od 1989 r.
(1)
Six Sigma - podręcznik akademicki
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Systemy informatyczne - stosowanie - przemysł
(1)
Terroryzm
(1)
Toksykologia żywności
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Zarządzanie jakością - Polska - od 1989 r.
(1)
Łańcuch dostaw
(1)
Łańcuch dostaw żywności
(1)
Śmieci
(1)
Żywność - handel - Polska - od 1989 r.
(1)
Żywność - handel - higiena
(1)
Żywność - higiena - podręcznik akademicki
(1)
Żywność - jakość - kontrola - prawo wspólnotowe europejskie - stan na 2008 r.
(1)
Żywność - jakość - normalizacja - Polska - od 1989 r.
(1)
Żywność - jakość - normalizacja - od 1989 r.
(1)
Żywność - jakość - zarządzanie
(1)
Żywność - marketing - Polska - od 1989 r.
(1)
Żywność - normalizacja - podręcznik akademicki
(1)
Żywność - technologia - higiena
(1)
Żywność dla dzieci - przemysł - prywatyzacja - Polska - od 1989 r.
(1)
Temat: czas
2001-0
(3)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska - gospodarka - polityka - od 1989 r.
(1)
Rzeszów (woj. podkarpackie) - przemysł - socjologia - od 1989 r.
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publicystyka angielska
(1)
Reportaż polski
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Biologia
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
28 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63847 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 56063 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
System prawa żywnościowego / Małgorzata Korzycka, Paweł Wojciechowski. - Stan prawny na 1 lutego 2017 r. - Warszawa : Wolters Kluwer, 2017. - 573 s. : il., rys. ; 25 cm.
Bibliogr. s. 551-[567].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64710 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Woda. Czipsy. E-papierosy. Kremy do opalania. Ta lista nie ma końca. Co się dzieje, gdy wszystkie te rzeczy wchodzą w reakcję z substancjami tworzącymi nasz organizm? Skąd wiadomo, że to, co jemy, pijemy, wdychamy i wcieramy w siebie, szkodzi nam lub pomaga? Dzięki tej książce poznacie, jak z perspektywy chemika wyglądają różne produkty, i dowiecie się, co może nas zabić, a co niekoniecznie jest szkodliwe i dlaczego. Jak bardzo truje nas przetworzona żywność i na ile jesteśmy tego pewni? Kawa to napój bogów czy diabelska krew? Co się stanie, jeśli w upale przedawkujesz fantanyl na słońcu (i co to właściwie jest)? Co wspólnego ma maniok z radzieckimi szpiegami? Czy rośliny chcą nas zniszczyć, a mikroorganizmy pożreć całą naszą żywność? Co twój horoskop mówi o chorobach, na które możesz zapaść, i czy jest w tym ziarno prawdy? Zaidan przystępnie, z mistrzowskim poczuciem humoru odpowiada na mnóstwo trudnych pytań i pokazuje, że chemia to nie tylko użyteczna nauka, którą każdy może zrozumieć i wykorzystywać w codziennym życiu, ale też wspaniała zabawa.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 6 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (2 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Badanie towarów spożywczych / Wiktor Kubiński, Mariusz Niekurzak, Ewa Kubińska-Jabcoń. - Wydanie I. - Warszawa : PWN, copyright 2018. - 413, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia przy rozdziałach.
Publikacja stanowi przewodnik po ujętych normami metodach badania wybranych towarów spożywczych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66405 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Wspólnotowy model urzędowej kontroli żywności / Paweł Wojciechowski. - Stan prawny na 1 marca 2008 r. - Warszawa : Oficyna a Wolters Kluwer business, 2008. - 333, [1] s. ; 22 cm.
(Monografie, ISSN 1897-4392)
Bibliogr. s. 321-[327], wykaz aktów prawnych s. 329-[334].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 51669 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Celem monografii jest przedstawienie aktualnego stanu wiedzy na temat surowców i produktów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. W publikacji tej opisano również niekonwencjonalne metody utrwalania i pakowania tych surowców i produktów w aspekcie możliwości opracowania systemów produkcji, przetwarzania i pakowania zapewniających zachowanie bioaktywnych składników ważnych w profilaktyce dietozależnych chorób cywilizacyjnych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 74863 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44537 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 47026 (1 egz.)
Książka
W koszyku
"Farmagedon" jest wołaniem do naszego sumienia, wezwaniem do ujrzenia w hodowli przemysłowej jednej z najbardziej przerażających przyczyn marnowania żywności, cierpienia zwierząt, wymierania zagrożonych gatunków zwierząt, zanieczyszczenia wód oraz rosnącej liczby chorób cywilizacyjnych. Autor nie zostawia jednak czytelnika wyłącznie z bulwersującym obrazem przemysłu żywieniowego - pokazuje, jak w prosty sposób każdy konsument może uchronić się przed jedzeniem mięsa, jajek i mleka pozyskiwanych w tak skandaliczny sposób.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 637 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63860 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63801 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 50903 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kultura bezpieczeństwa żywności : istota i narzędzia pomiaru / Małgorzata Z. Wiśniewska. - Wydanie 3 uaktualnione i uzupełnione. Stan prawny na 31 lipca 2021 r. - Warszawa : CeDeWu, 2021. - 216 stron : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 197-212.
Najnowsze wydanie pierwszej w Polsce monografii zgłębiającej temat kultury bezpieczeństwa żywności, wzbogacone o liczne uzupełnienia dotyczące wpływu zagrożenia związanego z pandemią COVID-19 oraz zmianami klimatu. Dodatkowo uwzględnione zostały zaistniałe zmiany w prawie w dokumentach normatywnych. Książka jest przeznaczonego dla wszystkich zainteresowanych promowaniem i wdrażaniem metod, postaw oraz wartości niezbędnych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności. Wśród zaprezentowanych zagadnień: postawy definicyjne i założenia ogólnej istoty bezpieczeństwa oraz bezpieczeństwa żywności ; zjawisko food crime (przestępstwa wymierzone w żywność i łańcuch żywnościowy) ; problematyka klimatu i kultury bezpieczeństwa żywności, w tym próba ujęcia zjawiska kultury sprawiedliwego traktowania (just culture) oraz sygnalizowania w dobrej wierze (whistleblowing) ; czynniki oraz uwarunkowania sprzyjające tworzeniu kultury bezpieczeństwa żywności ; narzędzia pozwalające określić, zmierzyć i ocenić dojrzałość poziomu kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji oraz wskazać na obszary wymagające doskonalenia ; najnowsza literatura krajowa i zagraniczna dotycząca opisywanych kwestii.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 72914 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Okres menopauzy jest dla kobiety czasem szczególnym. Prezentowane przez autorkę przepisy pomogą zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie w każdym wieku, także w czasie menopauzy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52110 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na marne / Marta Sapała. - Wydanie I. - Wołowiec : Wydawnictwo Czarne, 2019. - 284, [4] strony ; 23 cm.
(Reportaż)
Bibliografia na stronach 270-[285].
Zbiór reportaży o codziennych nawykach Polaków stanowiący jednocześnie lekcję odpowiedzialnej konsumpcji. Z roku na rok marnujemy bowiem coraz więcej żywności, a w śmietnikach lądują kilogramy resztek, które mogłyby stanowić pełnowartościowe pożywienie.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 8 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 308 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 308 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 308 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 308 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 308 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 308 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 308 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 308 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej