Żywność
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(102)
Forma i typ
Książki
(101)
Publikacje popularnonaukowe
(9)
Poradniki i przewodniki
(8)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(6)
Proza
(5)
Publikacje dydaktyczne
(4)
Publikacje naukowe
(4)
Komiksy i książki obrazkowe
(3)
E-booki
(1)
Poezja
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(143)
wypożyczone
(31)
tylko na miejscu
(5)
nieokreślona
(1)
Placówka
W10 (Wolska 75)
(1)
W11 (Ciołka 20)
(12)
W32 (Solidarności 90)
(19)
W51 (Bielskiego 3)
(20)
W73 (Żytnia 64)
(8)
W80 (Redutowa 48)
(11)
W91 (Chłodna 11)
(7)
W106 (Twarda 64)
(4)
BD13 (Staszica 5a)
(6)
BD21 (Solidarności 90)
(1)
BD25 (Żytnia 64)
(9)
BD32 (Twarda 64)
(8)
BD36 (Redutowa 48)
(4)
BD46 (Chłodna 11)
(4)
Odolanka (Ordona 12F)
(21)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(37)
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
(4)
III Czytelnia Naukowa Cymelia (Solidarności 90)
(1)
Poliglotka (Nowolipki 21)
(3)
Autor
Caparrós Martín (1957- )
(4)
Molski Marcin
(4)
Szafrańska-Brandt Marta
(4)
Korzycka-Iwanow Małgorzata (1950- )
(3)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(3)
Barone Caterina
(2)
Bosacka Katarzyna
(2)
Błaszczak Agnieszka
(2)
Caruso Giorgia
(2)
Fiedoruk Andrzej (1957- )
(2)
Jaszecka Karolina
(2)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(2)
Leszczyński Krzysztof (technologia żywności)
(2)
Lorés Marta‪
(2)
Majcher Sylwia
(2)
Mayer Emeran A
(2)
Modelski Łukasz (1970- )
(2)
Molenda Jarosław (1965- )
(2)
Ostapowicz Anna
(2)
Parisi Salvatore (1970- )
(2)
Rossowski Dariusz
(2)
Spector Timothy David
(2)
Staroszczyk Hanna
(2)
Tolosa Sisteré Mariona (1983- )
(2)
Wiśniewska Małgorzata (1961- )
(2)
Wojciechowski Paweł
(2)
Śmierzchalska Danuta
(2)
Abey Katie
(1)
Albinowski Stanisław (1923-2005)
(1)
Ambrożewski Jacek (1989- )
(1)
Badora Aleksandra (1964- )
(1)
Baranowski Maciej (tłumacz)
(1)
Beloveškin Andrej
(1)
Benda Bogumiła
(1)
Berger Stanisław (1923- )
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Bolzoni Luciana
(1)
Bonifacini Federico
(1)
Bralczyk Jerzy (1947- )
(1)
Carper Jean
(1)
Caruso Gabriella
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Dani Samir
(1)
De Kruif Paul (1890-1971)
(1)
Delia Antonino Santi
(1)
Dietz Michael
(1)
Farmer Neil
(1)
Fedko Karolina
(1)
Fiedurek Jan (1950- )
(1)
Fryza Kasia
(1)
Gajdek Grażyna
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Gignal Magdalena
(1)
Graham Karen
(1)
Green Fern
(1)
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(1)
Grzyb Katarzyna (tłumacz)
(1)
Głowacka-Penczyńska Anetta
(1)
Harrison Dana
(1)
Hejmej Przemysław
(1)
Iwanow Krystyna
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena
(1)
Jaworska Danuta (technologia żywności)
(1)
Juraś-Krawczyk Barbara
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Karoń Małgorzata (1983- )
(1)
King Barbara J. (1956- )
(1)
King Dave
(1)
Kolarzyk Emilia
(1)
Kozłowska-Wojciechowska Małgorzata
(1)
Kubińska-Jabcoń Ewa
(1)
Kubiński Wiktor (1949- )
(1)
Kunachowicz Hanna
(1)
Kur Małgorzata
(1)
Kuzovkov Oleg Gennad'evič (1960- )
(1)
Kuźmiński Michał (1981- )
(1)
Kwapińska Małgorzata
(1)
Laganà Pasqualina
(1)
Lamowa Paula (ca 1890-post 1967)
(1)
Lema Bea (1985- )
(1)
Lewandowska Liliana (1982- )
(1)
Liberti Stefano (1974- )
(1)
Loba Michał
(1)
Lobb Janice
(1)
Ludwicki Marek
(1)
Ludwicki Michał
(1)
Lymbery Philip
(1)
MacCharles Joel
(1)
Makarowska Magdalena
(1)
Makowiecka-Siudut Anna (1955- )
(1)
Marhwiak Barabach Szymon
(1)
Markowska Justyna
(1)
Matusiak Anna (1940- )
(1)
Mazzù Francesco
(1)
Melcarne Lucia
(1)
Mitek Marta (1951- )
(1)
Montanari Angela
(1)
Mulligan Margaret
(1)
Nadolna Irena
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(37)
2010 - 2019
(58)
2000 - 2009
(5)
1990 - 1999
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(37)
Kraj wydania
Polska
(98)
Szwecja
(1)
Wielka Brytania
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
Język
polski
(98)
angielski
(2)
szwedzki
(1)
Odbiorca
Dzieci
(13)
6-8 lat
(11)
0-5 lat
(9)
9-13 lat
(4)
Farmaceuci
(1)
Lekarze
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(5)
Literatura argentyńska
(2)
Literatura amerykańska
(1)
Literatura angielska
(1)
Literatura czeska
(1)
Literatura kanadyjska
(1)
Temat
Kobieta
(3521)
Przyjaźń
(2425)
Rodzina
(2344)
Tajemnica
(1954)
Miłość
(1667)
Żywność
(-)
Relacje międzyludzkie
(1472)
Zabójstwo
(1427)
Nastolatki
(1355)
Magia
(1209)
Życie codzienne
(1076)
Dziewczęta
(1045)
Uczucia
(1032)
Zwierzęta
(1026)
Policjanci
(1006)
Rodzeństwo
(1005)
II wojna światowa (1939-1945)
(965)
Dzieci
(910)
Sekrety rodzinne
(851)
Żydzi
(814)
Relacja romantyczna
(767)
Małżeństwo
(764)
Uczniowie
(737)
Trudne sytuacje życiowe
(728)
Osoby zaginione
(721)
Język angielski
(706)
Śledztwo i dochodzenie
(699)
Przestępczość zorganizowana
(695)
Wybory życiowe
(667)
Władcy
(643)
Superbohaterowie
(624)
Ludzie a zwierzęta
(622)
Chłopcy
(607)
Podróże
(590)
Prywatni detektywi
(590)
Samorealizacja
(569)
Matki i córki
(545)
Zemsta
(540)
Uprowadzenie
(526)
Polityka
(522)
Poszukiwania zaginionych
(522)
Dziennikarze
(510)
Przedsiębiorstwo
(505)
Kultura
(504)
Boże Narodzenie
(494)
Psy
(468)
Arystokracja
(466)
Wojna
(465)
Wychowanie w rodzinie
(465)
Koty
(448)
Zakochanie
(448)
Walka dobra ze złem
(439)
Pisarze polscy
(437)
Zarządzanie
(437)
Dojrzewanie
(426)
Seryjni zabójcy
(417)
Pisarze
(415)
Polacy za granicą
(412)
Wakacje
(407)
Dziecko
(400)
Psychoterapia
(385)
Ojcowie i córki
(383)
Dziadkowie i wnuki
(378)
Gry planszowe
(374)
Mężczyzna
(373)
Polityka międzynarodowa
(373)
Literatura polska
(370)
PRL
(369)
Śmierć
(362)
Politycy
(361)
Sukces
(361)
Wojownicy
(361)
Krainy i światy fikcyjne
(360)
Czarownice i czarownicy
(359)
Społeczeństwo
(356)
Studenci
(347)
Język polski
(346)
Samopoznanie
(343)
Stworzenia fantastyczne
(336)
Wojna 1939-1945 r.
(336)
Potwory
(334)
Młodzież
(329)
Ludzie bogaci
(321)
Obyczaje i zwyczaje
(321)
Samotność
(317)
Lekarze
(315)
Osobowość
(315)
Władza
(308)
Wsie
(307)
Spisek
(306)
Trauma
(306)
Szczęście
(305)
Demony
(299)
Komunikacja społeczna
(294)
Filozofia
(293)
Postawy
(290)
Zabójstwo seryjne
(289)
Duchy
(287)
Wojsko
(279)
Miasta
(276)
Historia
(270)
Temat: czas
2001-0
(6)
2001-
(3)
1001-1100
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1918-
(1)
801-900
(1)
901-1000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(3)
Europa
(2)
Rzym (Włochy)
(1)
Świat
(1)
Gatunek
Opracowanie
(11)
Poradnik
(8)
Przepisy kulinarne
(8)
Opowiadania i nowele
(4)
Poradniki
(4)
Książka obrazkowa
(3)
Podręcznik
(3)
Publikacja bogato ilustrowana
(3)
Publikacje dla dzieci
(3)
Wydawnictwa dla dzieci
(3)
Wydawnictwa popularne
(3)
Monografia
(2)
Publicystyka argentyńska
(2)
Szkice literackie polskie
(2)
Broszura
(1)
Dokumenty elektroniczne
(1)
Felieton
(1)
Kryminał
(1)
Książka zabawka
(1)
Książki kucharskie
(1)
Książki obrazkowe
(1)
Literatura dziecięca angielska
(1)
Powieść
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Przepisy kuliinarne
(1)
Publicystyka
(1)
Publicystyka angielska
(1)
Reportaż
(1)
Reportaż polski
(1)
Reportaż problemowy
(1)
Reportaż włoski
(1)
Wiersze
(1)
Wydawnictwa dla dzieci i młodzieży
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(15)
Kulinaria
(8)
Historia
(5)
Etnologia i antropologia kulturowa
(4)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(3)
Styl życia, moda i uroda
(3)
Edukacja i pedagogika
(2)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Biologia
(1)
Chemia
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
102 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 274-276.
Sól przemysłowa w wędlinach, „masło”, w którym jest bardzo mało tłuszczu zwierzęcego, nastrzykiwane azotynami ryby… Co jakiś czas wybuchają afery związane z fałszowaniem żywności. Zdarza się, że oszustwa spowodowane są niewiedzą lub pomyłką, ale częściej ich źródłem jest chęć zysku. Zjawisko to nie jest nowe, co w książce Uczta szubrawców. Historia żywnościowych przekrętów obrazowo i ze znawstwem opisuje autor wielu publikacji o tematyce kulinarnej oraz smakosz Andrzej Fiedoruk. Dowiecie się z niej, jak oszukiwano w starożytności i jakim manipulacjom jesteśmy poddawani teraz, czego spodziewać się po określeniu „miks” i zbyt taniej oliwie lub przyprawach. Jednocześnie autor wyjaśnia, jak czytać etykiety i podpowiada, na co zwrócić uwagę, kupując poszczególne produkty spożywcze, aby nie wpaść w pułapkę fałszerzy i speców od reklamy. Zdradza, jak wybrać dobrą kawę, niezafałszowany miód, sprawdzić świeżość ryby i jakość lodów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka dla studentów mikrobiologii, biotechnologii, technologii żywności, kierunków medycznych, a także dla osób zainteresowanych problematyką zdrowego żywienia.
Bibliografia, netografia na stronach 223-239.
„Wśród licznych opracowań naukowych i popularnonaukowych na temat prawidłowego odżywiania istnieje wiele błędnych stereotypów dotyczących związku odżywiania z powstawaniem różnych chorób i procesem starzenia, które nie znajdują potwierdzenia w wynikach badań. Głównym celem niniejszego opracowania jest charakterystyka prozdrowotnych składników żywności, które mają istotny wpływ na zachowanie zdrowia fizycznego i psychicznego do późnej starości. (...) Książka adresowana jest głównie do studentów mikrobiologii, biotechnologii, technologii żywności, kierunków medycznych, a także do osób zainteresowanych problematyką zdrowego odżywiania. Cytowana literatura umożliwia czytelnikowi dotarcie do oryginalnych prac dotyczących poszczególnych zagadnień”. (od autorów)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 75813 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych; normy żywieniowe i planowanie żywienia oraz ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia. Książka jest przeznaczona dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Starannie opracowany poradnik żywieniowy dla osób zmagających się z wysokim poziomem cukru. Zawiera pomysły na zdrowe i pożywne dania w rozsądnych porcjach. Ta bestsellerowa książka kucharska pomoże każdemu dobrać kompletny plan posiłków na cały dzień. Czytelnik znajdzie w niej przepisy na wyśmienite potrawy wraz ze wskazówkami dotyczącymi zdrowych przekąsek – a wszystko to w przejrzystej, prostej formie. Książka pozwala w łatwy sposób dokonać ważnych, prozdrowotnych zmian w życiu. Podsuwa prostą metodę organizowania sobie codziennej dawki kalorii (od 1200 do 2200), w postaci wybornych posiłków i przekąsek.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Hasło UKD: Żywność - skład chemiczny Higiena odżywiania Chemia organiczna
Bibliogr. s. 315-350.
Pożywienie produkowane w sposób przemysłowy potrzebuje chemii. Człowiek nie. Chemia mu po prostu szkodzi.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach.
W publikacji specjaliści z obszaru nauk medycznych omawiają szereg ważnych aspektów zdrowia publicznego, szczególnie dotyczących poradnictwa dietetycznego, sposobu i stanu odżywienia populacji oraz prewencji i leczenia żywieniowego przewlekłych chorób niezakaźnych. Ze względu na swój charakter książka jest cennym źródłem informacji i wiedzy nie tylko dla dietetyków i wszystkich osób zawodowo zajmujących się żywieniem czy leczeniem żywieniowym, lecz także dla lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej i specjalistów oraz dla samych pacjentów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 126-[127].
Etykiety umieszczane na opakowaniach produktów spożywczych mają funkcję nie tylko marketingową, lecz także – a może przede wszystkim – informacyjną. Umiejętność ich czytania pomoże ci w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych, ponieważ wskazują m.in., jaką kaloryczność ma produkt, jaki jest jego skład, jakie substancje odżywcze zawiera, czy ma dużo soli lub cukru. Informacje te są szczególnie ważne dla osób, które cierpią na różnego rodzaju schorzenia, np. na cukrzycę, nadciśnienie, alergie czy zespół jelita drażliwego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 6 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 75856 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61815 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 62153 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 280-[302].
Autorka łączy w swej książce głos w debacie na temat wegetarianizmu i weganizmu z napisaną z werwą pracą popularnonaukową poświęconą inteligencji i emocjom zwierząt. Wartościowa, doskonale udokumentowana, lektura.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 637 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 637 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 637 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 637 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 225-230. Indeks.
Przewodnik po materiale normatywnym nie tylko polskim. Praca jest niezwykle wartościowa, i to zarówno z naukowego, jak i praktycznego punktu widzenia.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 34 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 47085 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
System prawa żywnościowego / Małgorzata Korzycka, Paweł Wojciechowski. - Stan prawny na 1 lutego 2017 r. - Warszawa : Wolters Kluwer, 2017. - 573 s. : il., rys. ; 25 cm.
Bibliogr. s. 551-[567].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64710 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 200-212.
Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 67129 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64158 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Przedsiębiorczość w XXI Wieku)
Bibliogr., wykaz aktów prawnych przy pracach.
Autorzy publikacji koncentrują się na zagadnieniach bezpieczeństwa żywności w erze globalizacji. Gwarancja ekonomicznego i fizycznego dostępu do pożywienia musi iść w parze z gwarancją dostępu do zdrowej żywności. Autorzy stawiają szereg pytań dotyczących jakości i dostępności do żywności, na które próbują odpowiedzieć w niniejszej książce.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54076 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Badanie towarów spożywczych / Wiktor Kubiński, Mariusz Niekurzak, Ewa Kubińska-Jabcoń. - Wydanie I. - Warszawa : PWN, copyright 2018. - 413, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia przy rozdziałach.
Publikacja stanowi przewodnik po ujętych normami metodach badania wybranych towarów spożywczych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66405 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przedstawiona w interesujący i pomysłowy sposób historia jedzenia w Polsce. Zawiera mnóstwo ciekawostek, które zainteresują także dorosłego odbiorcę.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 6 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego, poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie. Ta książka to kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej