Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(226)
Forma i typ
Książki
(225)
Poradniki i przewodniki
(29)
Proza
(15)
Publikacje popularnonaukowe
(14)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(9)
Publikacje naukowe
(8)
Komiksy i książki obrazkowe
(5)
Publikacje dydaktyczne
(5)
Poezja
(2)
E-booki
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(295)
wypożyczone
(64)
tylko na miejscu
(9)
nieokreślona
(1)
Placówka
W10 (Wolska 75)
(7)
W11 (Ciołka 20)
(22)
W14 (Młynarska 35a)
(1)
W32 (Solidarności 90)
(32)
W51 (Bielskiego 3)
(30)
W73 (Żytnia 64)
(18)
W80 (Redutowa 48)
(17)
W91 (Chłodna 11)
(9)
W106 (Twarda 64)
(8)
BD13 (Staszica 5a)
(11)
BD21 (Solidarności 90)
(3)
BD25 (Żytnia 64)
(15)
BD32 (Twarda 64)
(16)
BD36 (Redutowa 48)
(10)
BD46 (Chłodna 11)
(8)
Odolanka (Ordona 12F)
(37)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(112)
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
(7)
III Czytelnia Naukowa Cymelia (Solidarności 90)
(1)
XIICzM (Solidarności 90)
(1)
Poliglotka (Nowolipki 21)
(4)
Autor
Gawęcki Jan (1944- )
(5)
Wiśniewska Małgorzata (1961- )
(5)
Caparrós Martín (1957- )
(4)
Molski Marcin
(4)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(4)
Szafrańska-Brandt Marta
(4)
Biller Elżbieta
(3)
Gertig Henryk (1924-2011)
(3)
Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena
(3)
Korzycka-Iwanow Małgorzata (1950- )
(3)
Ozimek Irena
(3)
Sypnik-Pogorzelska Ewa
(3)
Wojciechowski Paweł
(3)
Zarawska Patrycja (1970- )
(3)
Adamczak Marek
(2)
Babuchowski Andrzej (biotechnologia)
(2)
Barone Caterina
(2)
Baruk Agnieszka Izabela (1973- )
(2)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(2)
Bosacka Katarzyna
(2)
Bourgeois Paulette
(2)
Bryła Paweł
(2)
Błaszczak Agnieszka
(2)
Caruso Giorgia
(2)
Clark Brenda
(2)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(2)
Durnowska Małgorzata
(2)
Fiedoruk Andrzej (1957- )
(2)
Fiedurek Jan (1950- )
(2)
Gagnon Céleste
(2)
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(2)
Gutkowska Krystyna
(2)
Jarosz Mirosław
(2)
Jaszecka Karolina
(2)
Jennings Sharon (1954- )
(2)
Jeznach Maria
(2)
Jurczak Katarzyna
(2)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(2)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(2)
Lei John
(2)
Leszczyński Krzysztof (technologia żywności)
(2)
Lorés Marta‪
(2)
Majcher Sylwia
(2)
Mayer Emeran A
(2)
McIntyre Sasha
(2)
Modelski Łukasz (1970- )
(2)
Molenda Jarosław (1965- )
(2)
Ostapowicz Anna
(2)
Parisi Salvatore (1970- )
(2)
Pieńkos Magdalena
(2)
Reps Arnold
(2)
Robb Bruce
(2)
Rossowski Dariusz
(2)
Rzepka Małgorzata
(2)
Sikora Tadeusz
(2)
Southern Shelley
(2)
Spector Timothy David
(2)
Staroszczyk Hanna
(2)
Supeł Barbara
(2)
Tolosa Sisteré Mariona (1983- )
(2)
Wierzbicka Agnieszka
(2)
Łuksza Agata
(2)
Śmierzchalska Danuta
(2)
Świderski Franciszek
(2)
Świątkowska Monika
(2)
Żakowska-Biemans Sylwia
(2)
Abey Katie
(1)
Adamiec Janusz
(1)
Adamowicz Mieczysław (1939- )
(1)
Albinowski Stanisław (1923-2005)
(1)
Ambrożewski Jacek (1989- )
(1)
Anderson Lena (1939- )
(1)
Ankiel-Homa Magdalena
(1)
Aranda-Michel Jaime
(1)
Armstrong Ashley
(1)
Armstrong Sara
(1)
Badora Aleksandra (1964- )
(1)
Baker Shawn
(1)
Bakier Sławomir
(1)
Baranowski Maciej (tłumacz)
(1)
Barker Helen M
(1)
Baum Karin
(1)
Beloveškin Andrej
(1)
Benda Bogumiła
(1)
Berger Stanisław (1923- )
(1)
Bertrandt Jerzy (1952- )
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Biesalski Hans Konrad (1949- )
(1)
Biesalski U
(1)
Binder Egon
(1)
Bolzoni Luciana
(1)
Bonifacini Federico
(1)
Bożek Agnieszka (odżywianie)
(1)
Bralczyk Jerzy (1947- )
(1)
Brazier Brendan
(1)
Carper Jean
(1)
Caruso Gabriella
(1)
Cebo-Foniok Małgorzata
(1)
Chojnacki Cezary
(1)
Chojnacki Jan (1943- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(75)
2010 - 2019
(93)
2000 - 2009
(48)
1990 - 1999
(10)
Okres powstania dzieła
2001-
(83)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(221)
Wielka Brytania
(2)
Szwecja
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
Język
polski
(221)
angielski
(3)
szwedzki
(1)
Odbiorca
Dzieci
(25)
0-5 lat
(21)
6-8 lat
(17)
9-13 lat
(4)
Szkoły wyższe
(2)
Biotechnolodzy
(1)
Farmaceuci
(1)
Lekarze
(1)
Studenci
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(10)
Literatura angielska
(4)
Literatura kanadyjska
(3)
Literatura amerykańska
(2)
Literatura argentyńska
(2)
Literatura francuska
(2)
Literatura czeska
(1)
Literatura niemiecka
(1)
Literatura szwedzka
(1)
Temat
Żywność
(102)
Odżywianie
(22)
Dietetyka
(13)
Zdrowe odżywianie
(13)
Żywność ekologiczna
(13)
Pieczenie (obróbka termiczna żywności)
(11)
Kucharstwo
(9)
Żywność prozdrowotna
(8)
Głód
(7)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(6)
Kiszenie żywności
(6)
Kultura stołu
(6)
Substancje dodatkowe do żywności
(6)
Zwyczaje żywieniowe
(6)
Żywność - higiena
(6)
Żywność transgeniczna
(6)
Fermentacja
(5)
Marnotrawstwo żywności
(5)
Mięso
(5)
Zwierzęta
(5)
Ciasta
(4)
Gospodarka żywnościowa
(4)
Kosmetyka
(4)
Kosmetyki
(4)
Leczenie dietą
(4)
Odżywianie - higiena
(4)
Odżywianie - higiena - podręcznik akademicki
(4)
Opakowania
(4)
Przemysł rolno-spożywczy
(4)
Składniki odżywcze
(4)
Technologia żywności
(4)
Ubóstwo
(4)
Wartość odżywcza
(4)
Warzywa
(4)
Warzywa i owoce kiszone
(4)
Żywność - technologia - podręcznik akademicki
(4)
Alergia pokarmowa
(3)
Bezpieczeństwo żywności
(3)
Biotechnologia
(3)
Boże Narodzenie
(3)
Chemia
(3)
Degradacja środowiska
(3)
Ekologia
(3)
Ekologiczny styl życia
(3)
Flora bakteryjna jelit
(3)
Gastronomia
(3)
Jedzenie (czynność)
(3)
Jelita
(3)
Konsumenci (ekon.)
(3)
Nauka o żywieniu
(3)
Pomoc humanitarna międzynarodowa
(3)
Probiotyki
(3)
Produkcja żywności
(3)
Rolnictwo ekologiczne
(3)
Rolnictwo ekologiczne - Polska
(3)
Toksyny i antytoksyny
(3)
Witaminy
(3)
Zdrowe żywienie
(3)
Żywność - higiena - podręcznik akademicki
(3)
Żywność - podręcznik akademicki
(3)
Białko
(2)
Biologia
(2)
Choroby ludzi
(2)
Dezinformacja
(2)
Dieta
(2)
Dietetyczne środki spożywcze
(2)
Franklin (postać fikcyjna)
(2)
GHP/GMP
(2)
Gazy jelitowe
(2)
Globalizacja
(2)
HACCP
(2)
Innowacje
(2)
Jakość żywności
(2)
Konserwacja żywności
(2)
Konsumenci (ekon.) - Polska - od 1989 r.
(2)
Konsumpcja (ekonomia)
(2)
Kosmetologia
(2)
Kuchnia wegańska
(2)
Kuchnia wegetariańska
(2)
Kultura
(2)
Leki
(2)
Lipidy
(2)
Medycyna niekonwencjonalna
(2)
Mózg
(2)
Nauka o żywieniu - podręcznik akademicki
(2)
Obyczaje i zwyczaje
(2)
Odżywianie - higiena - podręcznik
(2)
Odżywianie - historia
(2)
Odżywianie - kultura
(2)
Odżywianie - psychologia
(2)
Organizmy transgeniczne
(2)
Owoce
(2)
Pierniki
(2)
Potrawy
(2)
Praca
(2)
Produkt regionalny
(2)
Przedmioty użytku codziennego
(2)
Przemysł mięsny
(2)
Rolnictwo
(2)
Rolnictwo ekologiczne - kraje Unii Europejskiej
(2)
Temat: czas
2001-
(6)
2001-0
(6)
1001-1100
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1901-2000
(1)
1918-
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
801-900
(1)
901-1000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(5)
Europa
(2)
Azja Wschodnia
(1)
Japonia
(1)
Polska - a Unia Europejska - rolnictwo
(1)
Polska - gospodarka - polityka - od 1989 r.
(1)
Rzeszów (woj. podkarpackie) - przemysł - socjologia - od 1989 r.
(1)
Rzym (Włochy)
(1)
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Śląsk
(1)
Świat
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(24)
Poradnik
(23)
Opracowanie
(19)
Opowiadania i nowele
(14)
Publikacja bogato ilustrowana
(8)
Poradniki
(6)
Książka kucharska
(5)
Podręcznik
(5)
Książka obrazkowa
(4)
Publikacje dla dzieci
(4)
Monografia
(3)
Praca zbiorowa
(3)
Publicystyka
(3)
Wydawnictwa dla dzieci
(3)
Wydawnictwa popularne
(3)
Esej
(2)
Powieść
(2)
Przepisy kuliinarne
(2)
Publicystyka argentyńska
(2)
Szkice literackie polskie
(2)
Wiersze
(2)
Broszura
(1)
Dokumenty elektroniczne
(1)
Felieton
(1)
Komiks
(1)
Kryminał
(1)
Książka zabawka
(1)
Książki kucharskie
(1)
Książki obrazkowe
(1)
Literatura dziecięca angielska
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publicystyka angielska
(1)
Raport z badań
(1)
Reportaż
(1)
Reportaż polski
(1)
Reportaż problemowy
(1)
Reportaż włoski
(1)
Thriller
(1)
Wydawnictwa dla dzieci i młodzieży
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(28)
Kulinaria
(27)
Rolnictwo i leśnictwo
(6)
Biologia
(5)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(5)
Historia
(5)
Styl życia, moda i uroda
(5)
Edukacja i pedagogika
(4)
Etnologia i antropologia kulturowa
(4)
Ochrona środowiska
(4)
Socjologia i społeczeństwo
(3)
Chemia
(2)
Inżynieria i technika
(2)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Nauka i badania
(1)
226 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 48600 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38753 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 46540 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta bezglutenowa w przepisach / przepisy Iwona Czarkowska. - Ożarów Mazowiecki : Wydawnictwo Olesiejuk, © 2016. - 157, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 26 cm.
Książka adresowana nie tylko dla osób cierpiących na celiakię, ale także dla tych, którzy zdecydowali się na zdrową dietę bezglutenową, zawiera szereg przepisów bezglutenowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kiszonki : samo zdrowie / redakcja Małgorzata Durnowska. - Poznań : Olimp Media, copyright 2018. - 159, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Kiszona kapusta czy ogórki to nie tylko porcja witamin, których brakuje nam w chłodniejszych porach roku, ale też naturalny probiotyk. Kiszonki są mniej kaloryczne niż nieprzetworzone warzywa czy owoce, a kisić można nie tylko kapustę i ogórki ale także inne warzywa a nawet owoce. Najzdrowsze zaś są kiszonki wykonane samodzielnie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronie 183.
Patrz i czytaj tak, aby lepiej zrozumieć: jak pojmować oznaczenia i sformułowania, z którymi spotykamy się podczas zakupów, jak świadomie wybierać i kupować to, co najlepsze dla naszego zdrowia, urody, środowiska oraz portfela, na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie konkretnych grup produktowych, co znajduje się w składzie kupowanych przez nas produktów i jaki to ma na nas wpływ.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45345 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64158 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Nowoczesna kosmetologia. 1, Detoksykacja, dieta, ruch / Marcin Molski. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2014. - XIV, [2], 399, [1] s., [8] s. tabl. : il. (w tym kolor.) ; 24 cm.
Dla kosmetyczek, studentów kosmetologii i wszystkich zainteresowanych zdrowym stylem życia i pięknym wyglądem.
Bibliogr. s. 48, 378-379. Indeks.
2-tomowe kompendium nowoczesnej kosmetologii zakładającej totalne przeorganizowanie naszego stylu życia, by nie traktować zabiegu kosmetycznego jako środka służącego osiągnięciu doraźnych efektów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 60979/I (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61780 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Mat boken / Pernilla Stalfelt. - Stockholm : Rabén & Sjögren, 2013. - [27] stron : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Książka w języku szwedzkim. Rozważania o żywieniu - w książce nie znajdzie się gotowych prawd czy rozwiązań, ale przekonujące wyjaśnienia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Food like mine / recipe writer Denise Smart ; food photographer Dave King. - London : DK, 2017. - 80 stron : ilustracje ; 28 cm.
Indeks.
Książka w języku angielskim. Ciekawostki o zwyczajach kulinarnych z różnych zakątków świata plus proste przepisy do wykonania przez dzieci.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64319 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63860 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb, wędzarnie do samodzielnego wykonania, szafy i komory wędzarnicze, jak unikać błędów w czasie wędzenia. Wędzenie mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania, wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny kiełbasa surowa, parzona i gotowana jaki dym do jakiej kiełbasy przepisy. Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie, metody wędzenia, gatunki ryb polecane do wędzenia, przechowywanie i zamrażanie, przepisy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 637 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa Cymelia (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Cim.2350 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 60451 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej