Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(226)
Forma i typ
Książki
(225)
Poradniki i przewodniki
(29)
Proza
(15)
Publikacje popularnonaukowe
(14)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(9)
Publikacje naukowe
(8)
Komiksy i książki obrazkowe
(5)
Publikacje dydaktyczne
(5)
Poezja
(2)
E-booki
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(295)
wypożyczone
(64)
tylko na miejscu
(9)
nieokreślona
(1)
Placówka
W10 (Wolska 75)
(7)
W11 (Ciołka 20)
(22)
W14 (Młynarska 35a)
(1)
W32 (Solidarności 90)
(32)
W51 (Bielskiego 3)
(30)
W73 (Żytnia 64)
(18)
W80 (Redutowa 48)
(17)
W91 (Chłodna 11)
(9)
W106 (Twarda 64)
(8)
BD13 (Staszica 5a)
(11)
BD21 (Solidarności 90)
(3)
BD25 (Żytnia 64)
(15)
BD32 (Twarda 64)
(16)
BD36 (Redutowa 48)
(10)
BD46 (Chłodna 11)
(8)
Odolanka (Ordona 12F)
(37)
III Czytelnia Naukowa (Solidarności 90)
(112)
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
(7)
III Czytelnia Naukowa Cymelia (Solidarności 90)
(1)
XIICzM (Solidarności 90)
(1)
Poliglotka (Nowolipki 21)
(4)
Autor
Gawęcki Jan (1944- )
(5)
Wiśniewska Małgorzata (1961- )
(5)
Caparrós Martín (1957- )
(4)
Molski Marcin
(4)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(4)
Szafrańska-Brandt Marta
(4)
Biller Elżbieta
(3)
Gertig Henryk (1924-2011)
(3)
Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena
(3)
Korzycka-Iwanow Małgorzata (1950- )
(3)
Ozimek Irena
(3)
Sypnik-Pogorzelska Ewa
(3)
Wojciechowski Paweł
(3)
Zarawska Patrycja (1970- )
(3)
Adamczak Marek
(2)
Babuchowski Andrzej (biotechnologia)
(2)
Barone Caterina
(2)
Baruk Agnieszka Izabela (1973- )
(2)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(2)
Bosacka Katarzyna
(2)
Bourgeois Paulette
(2)
Bryła Paweł
(2)
Błaszczak Agnieszka
(2)
Caruso Giorgia
(2)
Clark Brenda
(2)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(2)
Durnowska Małgorzata
(2)
Fiedoruk Andrzej (1957- )
(2)
Fiedurek Jan (1950- )
(2)
Gagnon Céleste
(2)
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(2)
Gutkowska Krystyna
(2)
Jarosz Mirosław
(2)
Jaszecka Karolina
(2)
Jennings Sharon (1954- )
(2)
Jeznach Maria
(2)
Jurczak Katarzyna
(2)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(2)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(2)
Lei John
(2)
Leszczyński Krzysztof (technologia żywności)
(2)
Lorés Marta‪
(2)
Majcher Sylwia
(2)
Mayer Emeran A
(2)
McIntyre Sasha
(2)
Modelski Łukasz (1970- )
(2)
Molenda Jarosław (1965- )
(2)
Ostapowicz Anna
(2)
Parisi Salvatore (1970- )
(2)
Pieńkos Magdalena
(2)
Reps Arnold
(2)
Robb Bruce
(2)
Rossowski Dariusz
(2)
Rzepka Małgorzata
(2)
Sikora Tadeusz
(2)
Southern Shelley
(2)
Spector Timothy David
(2)
Staroszczyk Hanna
(2)
Supeł Barbara
(2)
Tolosa Sisteré Mariona (1983- )
(2)
Wierzbicka Agnieszka
(2)
Łuksza Agata
(2)
Śmierzchalska Danuta
(2)
Świderski Franciszek
(2)
Świątkowska Monika
(2)
Żakowska-Biemans Sylwia
(2)
Abey Katie
(1)
Adamiec Janusz
(1)
Adamowicz Mieczysław (1939- )
(1)
Albinowski Stanisław (1923-2005)
(1)
Ambrożewski Jacek (1989- )
(1)
Anderson Lena (1939- )
(1)
Ankiel-Homa Magdalena
(1)
Aranda-Michel Jaime
(1)
Armstrong Ashley
(1)
Armstrong Sara
(1)
Badora Aleksandra (1964- )
(1)
Baker Shawn
(1)
Bakier Sławomir
(1)
Baranowski Maciej (tłumacz)
(1)
Barker Helen M
(1)
Baum Karin
(1)
Beloveškin Andrej
(1)
Benda Bogumiła
(1)
Berger Stanisław (1923- )
(1)
Bertrandt Jerzy (1952- )
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Biesalski Hans Konrad (1949- )
(1)
Biesalski U
(1)
Binder Egon
(1)
Bolzoni Luciana
(1)
Bonifacini Federico
(1)
Bożek Agnieszka (odżywianie)
(1)
Bralczyk Jerzy (1947- )
(1)
Brazier Brendan
(1)
Carper Jean
(1)
Caruso Gabriella
(1)
Cebo-Foniok Małgorzata
(1)
Chojnacki Cezary
(1)
Chojnacki Jan (1943- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(75)
2010 - 2019
(93)
2000 - 2009
(48)
1990 - 1999
(10)
Okres powstania dzieła
2001-
(83)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(221)
Wielka Brytania
(2)
Szwecja
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
Język
polski
(221)
angielski
(3)
szwedzki
(1)
Odbiorca
Dzieci
(25)
0-5 lat
(21)
6-8 lat
(17)
9-13 lat
(4)
Szkoły wyższe
(2)
Biotechnolodzy
(1)
Farmaceuci
(1)
Lekarze
(1)
Studenci
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(10)
Literatura angielska
(4)
Literatura kanadyjska
(3)
Literatura amerykańska
(2)
Literatura argentyńska
(2)
Literatura francuska
(2)
Literatura czeska
(1)
Literatura niemiecka
(1)
Literatura szwedzka
(1)
Temat
Żywność
(102)
Odżywianie
(22)
Dietetyka
(13)
Zdrowe odżywianie
(13)
Żywność ekologiczna
(13)
Pieczenie (obróbka termiczna żywności)
(11)
Kucharstwo
(9)
Żywność prozdrowotna
(8)
Głód
(7)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(6)
Kiszenie żywności
(6)
Kultura stołu
(6)
Substancje dodatkowe do żywności
(6)
Zwyczaje żywieniowe
(6)
Żywność - higiena
(6)
Żywność transgeniczna
(6)
Fermentacja
(5)
Marnotrawstwo żywności
(5)
Mięso
(5)
Zwierzęta
(5)
Ciasta
(4)
Gospodarka żywnościowa
(4)
Kosmetyka
(4)
Kosmetyki
(4)
Leczenie dietą
(4)
Odżywianie - higiena
(4)
Odżywianie - higiena - podręcznik akademicki
(4)
Opakowania
(4)
Przemysł rolno-spożywczy
(4)
Składniki odżywcze
(4)
Technologia żywności
(4)
Ubóstwo
(4)
Wartość odżywcza
(4)
Warzywa
(4)
Warzywa i owoce kiszone
(4)
Żywność - technologia - podręcznik akademicki
(4)
Alergia pokarmowa
(3)
Bezpieczeństwo żywności
(3)
Biotechnologia
(3)
Boże Narodzenie
(3)
Chemia
(3)
Degradacja środowiska
(3)
Ekologia
(3)
Ekologiczny styl życia
(3)
Flora bakteryjna jelit
(3)
Gastronomia
(3)
Jedzenie (czynność)
(3)
Jelita
(3)
Konsumenci (ekon.)
(3)
Nauka o żywieniu
(3)
Pomoc humanitarna międzynarodowa
(3)
Probiotyki
(3)
Produkcja żywności
(3)
Rolnictwo ekologiczne
(3)
Rolnictwo ekologiczne - Polska
(3)
Toksyny i antytoksyny
(3)
Witaminy
(3)
Zdrowe żywienie
(3)
Żywność - higiena - podręcznik akademicki
(3)
Żywność - podręcznik akademicki
(3)
Białko
(2)
Biologia
(2)
Choroby ludzi
(2)
Dezinformacja
(2)
Dieta
(2)
Dietetyczne środki spożywcze
(2)
Franklin (postać fikcyjna)
(2)
GHP/GMP
(2)
Gazy jelitowe
(2)
Globalizacja
(2)
HACCP
(2)
Innowacje
(2)
Jakość żywności
(2)
Konserwacja żywności
(2)
Konsumenci (ekon.) - Polska - od 1989 r.
(2)
Konsumpcja (ekonomia)
(2)
Kosmetologia
(2)
Kuchnia wegańska
(2)
Kuchnia wegetariańska
(2)
Kultura
(2)
Leki
(2)
Lipidy
(2)
Medycyna niekonwencjonalna
(2)
Mózg
(2)
Nauka o żywieniu - podręcznik akademicki
(2)
Obyczaje i zwyczaje
(2)
Odżywianie - higiena - podręcznik
(2)
Odżywianie - historia
(2)
Odżywianie - kultura
(2)
Odżywianie - psychologia
(2)
Organizmy transgeniczne
(2)
Owoce
(2)
Pierniki
(2)
Potrawy
(2)
Praca
(2)
Produkt regionalny
(2)
Przedmioty użytku codziennego
(2)
Przemysł mięsny
(2)
Rolnictwo
(2)
Rolnictwo ekologiczne - kraje Unii Europejskiej
(2)
Temat: czas
2001-
(6)
2001-0
(6)
1001-1100
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1901-2000
(1)
1918-
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
801-900
(1)
901-1000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(5)
Europa
(2)
Azja Wschodnia
(1)
Japonia
(1)
Polska - a Unia Europejska - rolnictwo
(1)
Polska - gospodarka - polityka - od 1989 r.
(1)
Rzeszów (woj. podkarpackie) - przemysł - socjologia - od 1989 r.
(1)
Rzym (Włochy)
(1)
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Śląsk
(1)
Świat
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(24)
Poradnik
(23)
Opracowanie
(19)
Opowiadania i nowele
(14)
Publikacja bogato ilustrowana
(8)
Poradniki
(6)
Książka kucharska
(5)
Podręcznik
(5)
Książka obrazkowa
(4)
Publikacje dla dzieci
(4)
Monografia
(3)
Praca zbiorowa
(3)
Publicystyka
(3)
Wydawnictwa dla dzieci
(3)
Wydawnictwa popularne
(3)
Esej
(2)
Powieść
(2)
Przepisy kuliinarne
(2)
Publicystyka argentyńska
(2)
Szkice literackie polskie
(2)
Wiersze
(2)
Broszura
(1)
Dokumenty elektroniczne
(1)
Felieton
(1)
Komiks
(1)
Kryminał
(1)
Książka zabawka
(1)
Książki kucharskie
(1)
Książki obrazkowe
(1)
Literatura dziecięca angielska
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publicystyka angielska
(1)
Raport z badań
(1)
Reportaż
(1)
Reportaż polski
(1)
Reportaż problemowy
(1)
Reportaż włoski
(1)
Thriller
(1)
Wydawnictwa dla dzieci i młodzieży
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(28)
Kulinaria
(27)
Rolnictwo i leśnictwo
(6)
Biologia
(5)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(5)
Historia
(5)
Styl życia, moda i uroda
(5)
Edukacja i pedagogika
(4)
Etnologia i antropologia kulturowa
(4)
Ochrona środowiska
(4)
Socjologia i społeczeństwo
(3)
Chemia
(2)
Inżynieria i technika
(2)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Nauka i badania
(1)
226 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Indeks.
Książka kucharska. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zakłamane jedzenie : obalamy mity zdrowego odżywiania / Hanna Stolińska. - Wydanie I, dodruk. - Kraków : Wydawnictwo Otwarte, 2020. - 298, [6] stron : ilustracje ; 22 cm.
Jeśli starannie dobierasz produkty spożywcze i interesujesz się dietami, to na pewno zależy ci na zdrowym odżywianiu. A co, jeśli okaże się, że część informacji o nich to kłamstwo? Bo czy wiesz, że superfoodsy nie zawsze działają cuda? I nie wszystko, co nie ma certyfikatu jakości, jest bezwartościowe, rakotwórcze i naszprycowane chemią? Pora dowiedzieć się, jak wygląda prawda o jedzeniu!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 47383 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61815 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Kultura bezpieczeństwa żywności : istota i narzędzia pomiaru / Małgorzata Z. Wiśniewska. - Wydanie I. - Warszawa : CeDeWu, 2018. - 190 stron : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 175-186.
Książka omawia zagadnienia związane z kulturą bezpieczeństwa żywności. Czym ona jest, w jaki sposób się ją mierzy oraz czemu ma służyć.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65754 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63847 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 56372 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dla studentów specjalizujących się w biotechnologii żywności, technologii żywności i chemii spożywczej akademii rolniczych, medycznych i politechnik, dla nauczycieli akademickich, a także pracowników przemysłu piwowarskiego, spirytusowego i drożdżowego.
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks.
Oto książka, w której w sposób syntetyczny i kompletny przedstawiono najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, a zwłaszcza otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów, zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi, główne kierunki stosowania biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności, problemy związane z biotechnologią otrzymywania ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 579 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 40782 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45265 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Egzotyczne oleje, które cudownie leczą raka, jagody pożerające tkankę tłuszczową we śnie, napoje oczyszczające krew, sproszkowane wodorosty odpędzające złe moce. Media, a zwłaszcza internet, pełne są mitów na temat żywności i żywienia, zachęt do jedzenia pączków z buraków, „kotletów” z kaszy manny czy picia kawy z olejem kokosowym. Książka pomoże odnaleźć się w zalewie opinii i masie produktów, by robić racjonalne, zdrowe i tanie zakupy. Dowiesz się z niej m.in., że olej kokosowy jest gorszy niż smalec, mleko sojowe czy migdałowe nigdy nie zastąpi krowiego, a gluten jest… pyszny i zdrowy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Autorki książki przejrzały półki z żywnością w sklepach i supermarketach. Sprawdziły jakość wędlin i nabiału, mrożonek, gotowych dań, żywności light i fast food. Podpowiadają, jak wybierać najzdrowsze produkty w najlepszych cenach.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Wademekum)
Bibliogr. s. 188-191.
Książka zawiera opisy ponad 40 produktów - pokazuje ich właściwości, wpływ na zdrowie i sposoby wykorzystania w kuchni.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta z powodu remontu.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych; normy żywieniowe i planowanie żywienia oraz ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia. Książka jest przeznaczona dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
III Czytelnia Naukowa księgozbiór podręczny (Solidarności 90)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. Podr.613/614 [Dostępna w czytelni] (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 40859 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 58628 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42171 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia bez chemii : jedz w zgodzie z naturą / Patrycja Mazur, Joanna Tomczewska. - Ożarów Mazowiecki : Firma Księgarska Olesiejuk, © 2016. - 159, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 26 cm.
Autorki książki, dyplomowane specjalistki żywieniowe, podpowiadają, jak unikać niepożądanych, czy wręcz szkodliwych substancji w artykułach spożywczych dostępnych na rynku.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45266 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej